Lijnders krijgt met NEC enorme tik van Oss, winst Cambuur

15 januari 2018, 22:02

Bij zijn debuut op de bank bij NEC boekte Pepijn Lijnders nog een klinkende 5-1 zege op Go Ahead Eagles, maar de tweede wedstrijd onder zijn leiding is een stuk minder succesvol verlopen. Maandagavond ging de nummer twee van het klassement met 3-0 ten onder bij FC Oss, waardoor NEC niet de nieuwe koploper van de Jupiler League is. Ondertussen won SC Cambuur moeizaam met 0-1 bij Jong AZ.

FC Oss - NEC 3-0

De euforie was vrijdag groot bij het debuut van Lijnders op de bank bij NEC, maar maandag is de stemming dramatisch bij de club uit Nijmegen. De vreugde van de 5-1 overwinning is namelijk compleet weggespoeld door een 3-0 zeperd bij FC Oss. Frank Sturing was met twee eigen doelpunten de gebeten hond bij NEC. Al na vier minuten zorgde hij voor het eerste tegendoelpunt, door de bal na een redding van Joris Delle in het eigen doel te werken. Een rake schuiver van Istvan Bakx betekende na een halfuur al de 2-0, waardoor NEC meteen in grote problemen verkeerde. In de tweede helft probeerde NEC terug te komen in het duel, maar kreeg het juist de derde goal tegen. Thijs van Pol schoot, via wederom Sturing, raak. Oss stijgt door de winst van de elfde naar de zevende plaats. De Brabanders sloten het duel overigens met tien man af, omdat Mats Grotenbreg rood kreeg na een charge op Guus Joppen.

Jong AZ - Cambuur 0-1

SC Cambuur begon de tweede seizoenshelft vrijdag goed met een zege op De Graafschap en heeft de winnende lijn maandag voortgezet tegen Jong AZ. Het ging moeizaam voor de Leeuwarders, maar een treffer van clubtopscorer Xander Houtkoop in de tweede helft volstond om de winst te pakken. Nigel Robertha dacht in de slotfase nog de 0-2 te maken, maar werd teruggefloten vanwege buitenspel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen