Borussia Dortmund heeft verdedigende versterking Akanji binnen

15 januari 2018, 14:33

Borussia Dortmund heeft zich, zoals verwacht, maandag versterkt met Manuel Akanji. De verdediger komt over van FC Basel en tekent een contract tot en met 2022 bij de Bundesliga-club. Dat heeft BVB bekend gemaakt.

De geruchten deden eerder deze week al de ronde dat de 22-jarige verdediger voor zo'n twintig miljoen euro over zou komen van de Zwitserse topploeg. Hoewel over een transfersom niet wordt gesproken, bevestigt de club zijn komst wel. "De gesprekken met Dortmund waren goed", reageert de opgewekte verdediger op de clubsite. "Ik heb altijd gehouden van het voetbal dat ze hier spelen. Ik ga er alles aan doen om mijn tijd tot een succes te maken."

Door de overgang heeft de Duitse topploeg achterin meer opties. Eerder gaf Peter Bosz, hij werd ontslagen wegens tegenvallende resultaten, ook al te kennen dat de defensieve mogelijkheden van Borussia Dortmund niet goed genoeg waren. Ook is hij inzetbaar in de Europa League, waarin ze Atalanta Bergamo hebben geloot. "Hij stond in de belangstelling van meerdere topclubs, dus we zijn blij dat hij voor ons heeft gekozen", aldus technisch directeur Michael Zorc. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen