Cocu ondanks eerste plaats nog niet tevreden bij PSV

15 januari 2018, 09:04   Bijgewerkt: 15 januari 2018, 09:15

Phillip Cocu is ondanks de eerste plaats in de competitie en het bereiken van de kwartfinale van de KNVB Beker niet tevreden over de eerste seizoenshelft met PSV. Hoewel de prestaties in de Eredivisie hem goed bevallen, kan hij het Europese echec nog niet helemaal van zich afschrijven. "Een gevoel van schaamte? Jazeker", vertelt hij over de vroege uitschakeling.

In De Telegraaf kijkt de coach terug op de eerste zes maanden van dit seizoen. "We hebben tegen Osijek niet gebracht wat we kunnen brengen. Dat frustreert", aldus Cocu, die de zomerstop, waarin een aantal belangrijke basiskrachten vertrokken, als voornaamste reden noemt van de Europese exit.

Gelukkig toonde zijn ploeg niet veel later al beterschap tegen AZ (3-2), van wie met enig fortuin werd gewonnen. Cocu: "Die was cruciaal. Dan heb ik het niet zozeer over mij persoonlijk, maar als team zijnde. De jongens stonden onder druk en als je dan een zetje in de rug krijgt met één of twee overwinningen, gaat het een stuk makkelijker."

Met de koppositie en een voorsprong van vijf punten op Ajax, rekent de trainer zich echter nog niet rijk. "Dat is bijna niets. We moeten nu gaan spelen om verder uit te lopen. Als we alleen willen verdedigen, worden we conservatief. En dat moeten we te allen tijde vermijden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen