Luhukay geniet van zwaar karwei met Sheffield Wednesday

15 januari 2018, 09:18

Jos Luhukay is sindskort de manager van Sheffield Wednesday en debuteerde afgelopen weekend met een knappe remise in de derby tegen Sheffield United (0-0), de nummer zes van de Championship. "Trainen, beelden bekijken op m'n hotelkamer en heel veel praten", vat hij zijn eerste dagen samen.

"Tijd om uit te zoeken waar ik precies ben, vind ik later wel", vertelt hij tegenover De Limburger. "Stap voor stap moet het beter, al ben ik met dit resultaat nu erg blij", sprak hij over het [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/327160/luhukay-debuteert-gelijkspel-in-beladen-steel-city-derby/,_blank,eerste resultaat]. Duidelijk is in elk geval dat hij langer en zwaarder traint dat zijn voorganger Carlos Carvalhal. Samen met assistent Remy Reijnierse en spelers Joost van Aken en Glenn Loovens is het Nederlandse aandeel best aardig.

Of de club via Loovens en Van Aken terechtkwam bij Luhukay, weet de coach niet. "Sinds mijn vertrek bij VfB Stuttgart, bijna anderhalf jaar geleden, wilde ik graag buiten Duitsland werken. Dit was precies wat ik voor ogen had. Een traditieclub in een fantastische competitie."

Toch wordt het een flink karwei om met de nummer zeventien, met een voorsprong van twee punten op nummer achttien Reading van Jaap Stam, nog de doelstelling (play-offs) te halen "Ik mis door blessures bijna een compleet elftal. Angst, voelbaar aanwezig, moet ik als eerste wegkrijgen", aldus Luhukay.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen