Degelijke Schwaab geniet van winnen: "Resultaat bepalend"

15 januari 2018, 08:16

Waar PSV in de eerste seizoenshelft regelmatig het verwijt kreeg te zakelijk te voetballen, ziet Daniel Schwaab dat helemaal niet als een probleem. De Duitser wint liever op een lelijke manier, dan dat hij in een spectaculair duel twee of drie punten laat liggen. "Voetbal gaat in de eerste plaats om winnen."

Het past wel een beetje bij de Duitse mentaliteit en ook bij het karakter van de PSV-verdediger. "Het plan moet volgens mij altijd zijn om wedstrijden over de streep te trekken. De rest is hooguit leuk meegenomen", vertelt hij in het Eindhovens Dagblad. "Vijf spelers uitkappen, is leuk en heel mooi. Ik kan er echt wel van genieten hoor, maar voetbal gaat in de eerste plaats om winnen."

Dat is precies wat PSV, op enkele monsterscores na, deed in de eerste seizoenshelft. Soms met een beetje geluk, maar gewonnen werd er. Schwaab: "Resultaat is altijd bepalend en daarom moeten wij daar dus ook op focussen. Wij hebben dit seizoen in Heerenveen een slechte wedstrijd gespeeld en bij verlies tegen Feyenoord waren we in een crisis terechtgekomen. Die topper was cruciaal. Ik was uit het elftal gevallen, maar kreeg mijn plek terug. He dig en ben sindsdien blijven staan. Voor mijn gevoel was het over het geheel een van de beste seizoenshelften van mijn carrière, al wil ik mezelf blijven verbeteren."

PSV moet dus vooral genieten van de punten, volgens de Duitser, die buiten het voetbal om ook een degelijk leven leidt. "Op sociale media hoef ik geen twintigduizend volgers en als mensen dat saai vinden, dan is dat maar zo. Echte vrienden zijn in het leven voor mij heel belangrijk."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen