Barcelona rekent dankzij Suárez af met angstgegner

14 januari 2018, 22:23   Bijgewerkt: 14 januari 2018, 22:40

FC Barcelona is er voor het eerst sinds 2007 in geslaagd om in competitieverband te winnen op bezoek bij Real Sociedad. Mede dankzij twee doelpunten van Luis Suárez kwamen de bezoekers terug van een achterstand en wonnen uiteindelijk met 2-4.

Real Sociedad kwam ook nu op voorsprong. Willian José opende na elf minuten de score. Het leek al snel 2-0 te worden door opnieuw een treffer van José, maar de scheidsrechter kende het doelpunt vanwege een overtreding die eraan vooraf ging niet toe. Na 34 minuten spelen kwam die tweede treffer voor de thuisploeg er alsnog. Ditmaal was het Juanmi die scoorde. Barcelona maakte kort voor rust de aansluitingstreffer. Op aangeven van Suárez was Paulinho trefzeker.

De gelijkmaker maakte Suárez vervolgens zelf. De Uruguyaan kreeg de bal aangespeeld van Messi en schoot vervolgens prachtig raak in de verre kruising. Vervolgens wist Barcelona voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te komen. Suárez maakte op aangeven van Thomas Vermaelen zijn tweede van de avond.

Vijf minuten voor tijd werd het ook nog 2-4. Lionel Messi schoot een vrije trap binnen en gooide zo de wedstrijd in het slot. Door de zege blijft de voorsprong op nummer twee Atlético Madrid negen punten. Real Madrid, dat dit weekend verloor, wordt op een achterstand van maar liefst negentien punten gezet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen