Alexis-loos Arsenal pijnlijk onderuit bij laagvlieger Bournemouth

14 januari 2018, 16:31   Bijgewerkt: 14 januari 2018, 16:38

Zonder Alexis Sánchez heeft Arsenal op bezoek bij Bournemouth een pijnlijke nederlaag geleden in de Premier League. De nummer zeventien van Engeland kwam dankzij Callum Wilson en Jordon Ibe de openingstreffer van Hector Bellerín nog te boven: 2-1. De zege was overigens goed nieuws voor Nederlander Nathan Aké, die meespeelde bij de thuisploeg.

Met de goal van Spanjaard van Arsenal, die overigens uit een prachtige pass van Alex Iwobi viel, kroonde Bellerin zich tot de topscorer van 2018 van The Gunners, nadat hij tegen Chelsea ook als scoorde in blessuretijd. Maar de goal tegen Bournemouth zeven minuten na de pauze werd niet het meestbesproken onderwerp, want niet veel later na de openingstreffer was de stand alweer gelijk.

Zo saai als de eerste helft was, zonder noemenswaardige kansen zochten beide ploegen de kleedkamers op, zo roerig was het na de pauze. Een kwartier na de openingsgoal van Bellerin tikte Wilson de gelijkmaker binnen en vier minuten later was de wedstrijd helemaal gekanteld. Ibe schoot de bal hard achter doelman Petr Cech.

{image[323505][right-half][]}Vanaf de tribune moest manager Arsène Wenger, hij was geschorst, lijdzaam toezien hoe zijn ploeg in de slotfase deed wat het kon om de gelijkmaker nog te forceren, maar daar niet in slaagde. De afwezigheid van Sánchez speelde daar een voorname rol in: niet voor niets verloor Arsenal drie van de vier duels die de Chileen niet meespeelde in de competitie dit seizoen.

In die statistiek zal overigens snel verandering komen, want het heeft er alle schijn van dat de aanvaller, wiens contract afloopt, vertrekt bij The Gunners. Dat terwijl Arsenal het momenteel al moeilijk heeft: dit resultaat zal de druk op Wenger doen toenemen, aangezien de achterstand op de top-vijf groeit en nummer zeven Burnley dichterbij is dan de nummer vijf Tottenham.

Voor Bournemouth en Nederlander Aké betekende het duel zondagmiddag wel positief nieuws. De verdediger, die negentig minuten meespeelde, stijgt met zijn ploeg naar de dertiende plek van de Premier League. De zege was bovendien de eerste overwinning van dit kalenderjaar.