AZ-talenten genieten van het trainingskamp bij het eerste elftal

14 januari 2018, 10:46   Bijgewerkt: 14 januari 2018, 10:54

Met het toch al zo jeugdige AZ waren deze winter ook nog eens de jonge talenten Thijs Oosting (17) en Kenzo Goudmijn (16) mee op trainingskamp. Het duo genoot met de Alkmaarders in Estepona. "Het is wel even anders", aldus Goudmijn.

Volgens de zoon van oud-prof Kenneth Goudmijn is het wel goed om een volgende stap te maken. "De jongens zijn fysiek wel verder", weet hij tegenover het clubkanaal van de Alkmaarders. "Ik ben niet de grootste. Ook in mijn eigen lichting niet, maar voetballend probeer ik mijn best te doen."

Ook Oosting, eveneens zoon van een voormalig profvoetballer (Joseph Oosting), probeert veel te leren bij het eerste team. "We doen niet veel anders, maar het is zwaarder. De passing is strakker, je moet veel harder. En als je niet goed passt, krijg je dat ook te horen."

Hoewel beide jongens zoons van profvoetballers zijn, worden ze niet zo vaak vergeleken met hun vader. Oosting: "Het wordt er wel vaak bijgeschreven, maar het is niet zo dat ik het heel vaak te horen krijg. Het is natuurlijk ook niet zo dat mijn vader over de hele wereld bekend is."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen