Cocu wil de top halen als coach, maar heeft geen haast

14 januari 2018, 10:12

Phillip Cocu is momenteel bezig aan zijn vijfde seizoen als hoofdtrainer van PSV. Mocht er (later) dit jaar een interessante aanbieding van een andere club uit het buitenland komen, dan gaat hij daar serieus over nadenken. 

"Natuurlijk wil ik de top halen. Iedere trainer denkt toch: hoe ik tegen voetbal aan kijk, zou dit ook lukken in een andere competitie bij een grote club?", vraagt hij zichzelf af tegenover Voetbal International. In Eindhoven had had hij met onder meer de twee titels al wel het nodige succes. 

Net als speler, kijkt ook de trainer Cocu omhoog. Al heeft een volgende stap zeker geen haast: "Ik ben altijd ambitieus, maar het is niet zo dat ik nu iets aan het najagen ben. Dat zorgt ook voor rust. Ik realiseer me heel goed waar ik nu zit en welke mogelijkheden ik krijg. Dat moet je ook waarderen."

Een absolute droomclub is er niet voor de hoofdtrainer van PSV. Pas als de aanbieding op tafel komt, oordeelt Cocu of het inderdaad een geschikt avontuur is. "Als er iets voorbijkomt, volg ik mijn gevoel, dat heb ik als speler ook gedaan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen