Chelsea verspeelt ook tegen Leicester City dure punten

13 januari 2018, 17:29   Bijgewerkt: 13 januari 2018, 18:00

Chelsea is er zaterdagavond niet in geslaagd om in eigen huis af te rekenen met Leicester City. Beide ploegen kwamen in negentig minuten tijd niet tot scoren. Chelsea moet daarom vrezen dat nummer twee Manchester United uitloopt en Liverpool in punten gelijk komt met de huidige nummer drie van de Premier League.

Chelsea - Leicester City 0-0

Chelsea verspeelde voor de tweede keer achter elkaar punten. Tegen Leicester City kwam de thuisploeg niet verder dan 0-0. Leicester City kreeg in de eerste helft een aantal goede kansen via onder anderen Marc Albrighton en Riyad Mahrez. Ook Chelsea had bij rust op voorsprong kunnen staan, maar pogingen van Eden Hazard en Cesc Fàbregas troffen geen doel.

Leicester City moest na 68 minuten verder met tien man toen Ben Chilwell zijn tweede gele kaart ontving. De bezoekers hielden echter stand waardoor het bij 0-0 bleef. Nummer twee Manchester United kan maandag dus uitlopen op Chelsea wanneer er gewonnen wordt van Stoke City.

Crystal Palace - Burnley 1-0

Crystal Palace heeft goede zaken gedaan door een 1-0 overwinning op Burnley te boeken. Bij de thuisploeg begonnen Timothy Fosu-Mensah, Jairo Riedewald en Patrick van Aanholt in de basis. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel na 21 minuten spelen. Op aangeven van Christian Benteke was het Bakary Sako die scoorde. Crystal Palace is de huidige nummer twaalf erwijl Burnley zevende staat.

Watford - Southampton 2-2

Watford heeft op de valreep een punt weten te pakken tegen Southampton. De bezoekers stonden voor rust met 0-2 voor dankzij twee treffers van James Ward-Prowse. In de tweede helft deed Watford al snel iets terug. Andre Gray maakte na 58 minuten de aansluitingstreffer. Daar leek het bij te blijven, maar in blessuretijd was daar Abdoulaye Doucoure met de 2-2. Daryl Janmaat en Marvin Zeegelaar begonnen in de basis bij Watford en speelden beiden negentig minuten.

West Bromwich - Brighton 2-0

Brighton & Hove Albion, met Davy Pröpper in de basis, ging met 2-0 onderuit op bezoek bij West Bromwich Albion. Jonny Evans opende al na vier minuten spelen de score. Tien minuten na rust maakte Craig Dawson er 2-0 van en dat bleek ook de eindstand. Brighton zakt daardoor naar de vijftiende plaats. Pröpper werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald.