FC Groningen mikt op play-offs: "Iedereen wil er vol voor gaan"

13 januari 2018, 14:50

FC Groningen blijft voor de play-offs om Europees voetbal gaan. Dat spreekt trainer Ernest Faber uit. De club staat halverwege de Eredivisie dertiende, maar het gat met het linkerrijtje is niet heel groot voor de Trots van het Noorden.

"Ik vind dat we onverkort moeten vasthouden aan de doelstelling om de play-offs te halen. Die ambitie hebben we ook met elkaar uitgesproken tijdens het trainingskamp", zegt Faber tegen het Dagblad van het Noorden. "We hebben wel wat in te halen op de ranglijst, dat weet ik wel, maar iedereen wil er vol voor gaan. Bovendien weet je dat iedereen van elkaar kan winnen. Alles is wat dat betreft mogelijk in de Eredivisie."

Groningen kende een tegenvallend eerste deel van het seizoen, maar krabbelde met de winterstop in zicht weer iets op. Onder de druk is Faber niet altijd even de joviale Brabander. "Mijn vrouw merkt het heus wel als het niet lekker gaat. Dan loop ik ook wel eens te schelden, maar over het algemeen kan ik goed met druk overweg. Dat is mede dankzij de bagage die ik heb meegenomen uit mijn jaren bij een topclub als PSV. Daar waren de vuren nog wel eens heter. En sinds ik vier keer kampioen ben geworden, mag ik altijd terugkomen. Met humor en relativeringsvermogen kom je een eind."

Bovendien heeft Faber door de druk leren 'omdenken', zoals de oefenmeester dat noemt. "Kritiek is niet leuk, maar er zit soms wel een kern van waarheid in. De buitenwereld kan een ander beeld van jou hebben dan jijzelf. Als je dat leest of hoort, kan je er lessen uit trekken en er iets mee doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen