Lijnders kent uitstekend debuut: "Echt een heel goed gevoel"

Lijnders kent uitstekend debuut: "Echt een heel goed gevoel"

12 januari 2018 – De trots regeert bij Pepijn Lijnders. De 34-jarige trainer debuteerde vrijdag voor NEC met een klinkende zege op Go Ahead Eagles (5-1). "Ik ben trots. Echt een heel goed gevoel. Een nieuw stadion, een nieuwe club en ik ben blij dat het op deze manier gegaan is."NEC nam in de tweede helft fors afstand van Go Ahead Eagles, dat in de eerste helft nog mee kon komen. Halverwege stond het 2-1 voor de Nijmegenaren. "Het is uiteindelijk dikverdiend. We spelen goed voetbal en komen vaak tussen de linies, waar we willen spelen. Een goede overwinning denk ik", zegt Lijnders tegen Omroep Gelderland.

Zaken waar de kersverse trainer op hamert, zag hij deels terug in zijn debuutwedstrijd. "We wilden agressief starten. We maakten gaande de wedstrijd de ruimtes iets kleiner en reageren we goed als we van de bal weg zijn. Een aantal dingen waren heel goed, een aantal dingen moet beter."

Lijnders vervolgt: "De laatste linie was wel goed georganiseerd, samen met de goalie haalden ze er veel gevaar uit als de pressing niet goed was. Met die pressing creëren we ook kansen. Dat willen we niet altijd. We willen zoeken naar de momenten dat het daadwerkelijk zin heeft en dat het ons sterker maakt."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 24 januari 2019

  2. woensdag 23 januari 2019