Opgelapte Robben viert rentree in basis bij winnend Bayern

Opgelapte Robben viert rentree in basis bij winnend Bayern

12 januari 2018 – Met de teruggekeerde Arjen Robben in de basis is Bayern München de hervatting van de Bundesliga goed begonnen. De koploper won vrijdag de lastige uitwedstrijd bij Bayer Leverkusen met 1-3. Robben verscheen aan de aftrap en speelde tot 25 minuten voor tijd mee.Robben raakte half november in de lappenmand door een blessure aan zijn hamstring. De Bedumer kreeg later ook nog last van zijn heup. Na een goed trainingskamp in Qatar kon hij tegen Leverkusen in de basis starten.

De aanvaller leidde de 0-1 van Javi Martinez in. De Bask scoorde vanuit een hoekschop van Robben. Martinez kon de bal tegen de touwen schieten nadat een kopbal van Arturo Vidal werd geblokt en het leder voor zijn voeten kwam. Franck Ribéry verdubbelde voorsprong nadat Leon Bailey eerder de lat had geraakt voor de gastheren.

Het werd weer een wedstrijd na een raak schot van Kevin Volland. Bayer had nog twintig minuten om nog een punt uit het vuur te slepen, maar het slotakkoord was voor Der Rekordmeister. James Rodriguez deed een beroep op zijn fijne trap. Perfect legde de Colombiaan een vrije trap in de linker bovenhoek.

De goal van James:

Voor de koploper uit München is het gat met nummer twee Schalke 04 nu veertien punten. Die Königsblauen spelen zaterdag tegen RB Leipzig.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 24 januari 2019

  2. woensdag 23 januari 2019