Roda JC hoopt snel een nieuwe eigenaar te krijgen

Roda JC hoopt snel een nieuwe eigenaar te krijgen

12 januari 2018 – Roda JC hoopt op korte termijn een nieuwe eigenaar te hebben. Dat moet uiterlijk in het tweede kwartaal van dit jaar gebeuren, zo laat algemeen directeur Wim Collard weten op de website van de Limburgers. De beoogde overname door Aleksei Korotaev werd afgelopen jaar opgeschort toen de investeerder in Dubai werd aangehouden wegens het uitschrijven van een ongedekte cheque.In de zaak van Korotaev is nog altijd geen uitspraak geweest en dat levert onrust op in Kerkrade. "Het geduld van Aleksei, maar zeker ook van iedereen die Roda JC een warm hart toedraagt, wordt zwaar op de proef gesteld", zegt Collard, die optimistisch blijft. "Het ziet ernaar uit dat Aleksei wordt vrijgesproken. We hebben regelmatig contact en Aleksei is daar zelf heel optimistisch over."

Frits Schrouff nam twee jaar geleden de aandelen van Roda JC over, maar die overname was van tijdelijke aard. "En ook Frits wil van zijn formele verplichting en aandelenlast af. Daarom zitten we in een lastige situatie. Hoewel het gevoel van Aleksei voor Roda JC onveranderd is, komen er regelmatig andere partijen in beeld die interesse in onze club hebben. En aangezien wij niet in een luxepositie zitten, kunnen wij het ons niet permitteren om nog veel langer te wachten. Ik begrijp dat het publiek - gezien de afgelopen vijf seizoenen - murw is. Ook ik heb iedere keer buikpijn als we niet winnen. Daarom zal er in de komende maanden een structurele oplossing moeten komen", laat Collard weten.

Zowel Schrouff als de clubleiding van Roda JC zou het liefst met Korotaev in zee gaan, maar het is ook niet uitgesloten dat er een andere eigenaar komt. "Duidelijk is dat Frits en de raad van commissarissen hier intensief mee bezig zijn. Hoewel er momenteel nog niets concreets speelt, blijft Roda JC een heel aantrekkelijke club met veel mogelijkheden", aldus de algemeen directeur.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 24 januari 2019

  2. woensdag 23 januari 2019