Ten Hag blij met aanwinst: "Tagliafico kan meteen in basis"

Ten Hag blij met aanwinst: "Tagliafico kan meteen in basis"

12 januari 2018 – Voor Erik ten Hag staat zaterdag eerste oefenwedstrijd als trainer van Ajax op het programma. De grootste vraag is welke elf de van FC Utrecht overgekomen coach het veld in stuurt. De Amsterdammers spelen twee oefenwedstrijden: eerst tegen Lyngby en later op de dag is Duisburg de tegenstander.Ten Hag geeft in gesprek met AT5 aan dat er nog geen sprake is van een vaste basiself. "Ik denk niet dat je bij Ajax kunt spreken van een basiselftal. We hebben veel meer dan elf basisspelers en dat zul je ook nodig hebben wil je uiteindelijk succesvol zijn. Dat ligt ook aan de fase van de competitie. Zeker in de eindfase streef je naar vastigheid, maar je krijgt altijd te maken met vormverlies, blessures en schorsingen."

Aanwinst Nicolás Tagliafico maakt op Ten Hag een goede indruk tijdens het trainingskamp in Portugal. "Wat ik in de scoutingsrapporten en de beelden heb kunnen zien is dat wat wij vooraf dachten nu door hem wordt bevestigd", stelt de trainer, die verwacht dat de linksback er in de competitiewedstrijd tegen Feyenoord meteen kan staan. 

Zeker qua middenvelders heeft Ajax een brede selectie. Volgens Ten Hag is dat alleen maar goed. "Je hebt daar veel concurrentie nodig en dat tekent ook de kwaliteit die voorhanden is op die positie. Dat is ook een prettige wetenschap op te hebben", stelt hij. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 24 januari 2019

  2. woensdag 23 januari 2019