Officieel: wegen van Fraser en Vitesse scheiden na dit seizoen

Officieel: wegen van Fraser en Vitesse scheiden na dit seizoen

12 januari 2018 – Het vertrek van Henk Fraser bij Vitesse is officieel. De 51-jarige keuzeheer maakt het seizoen af in de Gelredome en trekt dan de deur achter zich dicht. Zijn aflopende contract wordt na onderling overleg niet verlengd. Vitesse heeft dat vrijdag via de officiële kanalen bekendgemaakt."Marc van Hintum en ik hebben na een goed gesprek met Henk Fraser wederzijds de knoop doorgehakt om aan het einde van dit seizoen uit elkaar te gaan", zegt directeur Joost de Wit. "Wij zijn er volledig van overtuigd dat hij alles op alles zet om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten."

Fraser is bezig aan zijn tweede seizoen bij Vitesse. Hij won in zijn eerste jaar meteen de KNVB Beker. "Ik ken Vitesse als een warme en professionele club. Natuurlijk ga ik er alles aan doen om, samen met mijn staf en spelers, het seizoen succesvol af te sluiten", aldus de vertrekkende trainer.

Het vertrek komt niet uit de lucht vallen. Fraser stoorde zich steeds meer aan de bemoeienissen van de Russische commissaris Valeri Oyf met het technische beleid. Oyf zou zelfs de opstelling willen bepalen. Ook het tussentijdse vertrek van technisch directeur Mo Allach naar Maccabi Haifa heeft onder andere een rol gespeeld.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 18 oktober 2018

  2. woensdag 17 oktober 2018