AZ, Vitesse, ADO en Heracles weten niet te winnen

12 januari 2018, 18:14

AZ, Vitesse, ADO Den Haag en Heracles hebben hun oefenwedstrijden op vrijdag niet weten te winnen. AZ en Vitesse speelden gelijk tegen St. Gallen (2-2) en Hearts of Midlothian (1-1). Nederlagen waren er voor ADO Den Haag tegen Istanbul Basaksehir en Heracles kon het niet bolwerken tegen Karslruher (2-3).

AZ - St. Gallen 2-2

AZ verspeelde tot twee keer toe een voorsprong tegen St. Gallen uit Zwitserland. Thomas Ouwejan en Ricardo van Rhijn scoorden voor de Alkmaarders. Silvan Gönitzer en Tranquillo Barnetta maakten de achterstand voor de Zwitsers ongedaan. Voor Thijs Oosting was het een bijzondere dag, hij debuteerde voor AZ. Het uitvallen van Jonas Svensson met een enkelblessure was minder goed nieuws voor de ploeg van trainer John van den Brom.

Vitesse - Hearts of Midlothian 1-1

Met een teleurstellend oefenresultaat heeft Vitesse het trainingskamp in Spanje afgesloten. De Arnhemmers kwamen niet verder dan een gelijkspel tegen het Schotse Hearts. Henk Fraser startte met Arnold Kruiswijk naast Guram Kashia, vanwege de schorsing van Matt Miazga in de Eredivisie. Thomas Oude Kotte mocht het in de tweede helft proberen. Tim Matavz ontbrak vanwege een lichte blessure. Luc Castaignos nam de honneurs waar. Het elftal van Fraser speelde een goede eerste helft, die werd beloond met een doelpunt van Bryan Linssen. De tweede helft was rommelig, maar had het te nonchalante Vitesse goede kansen. Die liet de bekerwinnaar van vorig seizoen onbenut. In de slotfase kreeg Vitesse de deksel op de neus van Andy Irving.

ADO Den Haag - Istanbul Basaksehir 0-4

Istanbul Basaksehir, de koploper van Turkije, was een maatje te groot voor ADO Den Haag. Emmanuel Adebayor (strafschop), Irfan Kahveci, Hakan Özmert en Stefano Napoleoni (penalty) scoorden voor de Turke. Voormalig ADO-speler Eljero Elia begon in de basis bij Basaksehir, maar viel met een blessure uit.

Heracles Almelo - Karlsruher 2-3

Heracles Almelo was niet opgewassen tegen Karlsruher, dat speelt in de derde Duitse Liga. Vincent Vermeij en Bart van Hintum hielpen de Almeloërs nog wel twee keer aan een voorsprong, maar moest de ploeg van John Stegeman in de tweede helft buigen. Karslsruher maakte na rust de 2-1 ongedaan. Voor de Duitsers scoorden Fabian Schleusener, Daniel Gordon en Malik Karaahmet. Doelpuntenmaker Van Hintum moest halverwege de strijd staken vanwege een teenblessure.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen