PEC Zwolle en Roda JC kennen geen genade, Willem II wint

PEC Zwolle en Roda JC kennen geen genade, Willem II wint

12 januari 2018 – De ploegen uit de Eredivisie die vrijdagmiddag oefenwedstrijden speelden, hebben het er uitstekend vanaf gebracht. PEC Zwolle had geen kind aan de Duitse derderklasser Sportfreunde Lotte, Willem II rekende af met het Schotse Hibernian en Roda JC kende geen genade met het Belgische Kortrijk. PEC Zwolle - Sportfreunde Lotte 5-1
Net als in de Eredivisie kwam PEC Zwolle ook in de oefenwedstrijd met de Duitse derdeklasser Sportfreunde Lotte uitstekend voor de dag. Binnen een minuut stond de thuisploeg al op voorsprong, doordat Chris Reher, een proefspeler van de bezoekers, een voorzet van Kingsley Ehizibue binnenwerkte. Terell Ondaan tekende na ruim een kwartier voor 2-0, terwijl Mustafa Saymak op aangeven van Ehizibue na een half uur de derde maakte. Meteen na de pauze was het Ehizibue die zelf scoorde, terwijl Ruben Ligeon de vijfde Zwolse goal maakte. Lotte, dat via Kevin Frei Berger daarvoor op 4-1 was gekomen, eindigde de wedstrijd met een man minder na een rode kaart voor Dennis Brock. 

Willem II - Hibernian 3-1
Waar Excelsior eerder deze week er niet in slaagde om te winnen van de Schotse ploeg, lukte de formatie van Erwin van de Looi dat wel. Ondanks een achterstand na de goal van Simon Murray, twee minuten na de pauze, trokken de Tilburgers aan het langste eind. Door twee treffers van Mo El Hankouri, beiden op aangeven van Ismail Azzaoui, kantelde het duel. Azzaoui was zelf verantwoordelijk voor de laatste treffer van de wedstrijd, hij schoot de rebound na een poging van Ben Rienstra binnen. 

KV Kortrijk - Roda JC 2-5 
Roda JC heeft op bezoek in België in het oefenduel met KV Kortrijk in vier kwarten van een half uur gewonnnen, ondanks een vroege achterstand door een doelpunt van aanvaller Jérémy Perbet, zijn goal viel aan het begin van het tweede deel. Een kwartiertje later was het via de Belgische huurling Jorn Vancamp namelijk alweer gelijk: hij scoorde uit een afgemeten voorzet van Jannes Vansteenkiste. In de laatste zestig minuten, verdeeld over twee delen, werd uiteindelijk de zege gepakt door de hekkensluiter van de Eredivisie: Tsiy William Ndenge (strafschop), Gyliano van Velzen, Nathan Rutjes en Maecky Ngombo beslisten het duel. Thanasis Papazoglou, hij speelde nog een blauwe maandag voor de Kerkraders, tekende voor het slotakkoord. 


gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 16 juli 2018

  2. zondag 15 juli 2018