KNVB presenteert TOTO als naamgever van 'gouden' beker

KNVB presenteert TOTO als naamgever van 'gouden' beker

12 januari 2018 – De KNVB Beker gaat per heden een nieuwe naam dragen: TOTO wordt de hoofd- en naamsponsor van de honderdste editie van het bekertoernooi en blijft tot 2022 verbonden aan de cup. Dat maakte de voetbalbond vrijdag bekend.Exact honderd dagen voor de finale presenteert de KNVB de nieuwe hoofdsponsor én de nieuwe beker. De ploeg die dit seizoen de KNVB Beker wint, zal een gouden beker uitgereikt krijgen in De Kuip. Eerder heette het toernooi onder meer de Amstel Cup en Gatorade Cup en werd het ook al gesponsord. Vanaf 2006 was de beker echter weer 'sponsorloos'. 

"De KNVB is erg blij met de contractverlenging met Nederlandse Loterij tot en met 2022", vertelt Jean-Paul Decossaux, commercieel directeur KNVB. "Al vele jaren draagt Nederlandse Loterij met haar opbrengsten bij aan het Nederlandse voetbal. Bij deze contractverlenging hebben we ons als doel gesteld om het voetbal in Nederland nog meer van de samenwerking tussen de KNVB en vooral TOTO te laten profiteren."

De laatste winnaar van de KNVB Beker was Vitesse, terwijl RAP uit Amsterdam in 1899 de allereeste winnaar was. Doordat in een aantal jaren het evenement niet werd gehouden, is dit jaar (2018) 'pas' de honderdste editie. FC Twente, SC Cambuur, AZ, PEC Zwolle, Feyenoord, PSV, Willem II en Roda JC zijn de ploegen die kans maken op de gouden beker en momenteel in de kwartfinale zitten. 
 


gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 16 juli 2018

  2. zondag 15 juli 2018