FC Emmen wil met succes weer een actieve achterban krijgen

FC Emmen wil met succes weer een actieve achterban krijgen

12 januari 2018 – FC Emmen speelt al sinds jaar en dag in de Jupiler League en de laatste jaren brokkelt de publieke belangstelling (mede daardoor) steeds meer af. Omdat de sportieve prestaties dit seizoen wederom goed zijn, wil de club uit Drenthe ook meer publiek trekken."Dat is ook de reden dat ik afgelopen zomer ben ingestapt", vertelt directeur Ben Haverkort tegenover RTV Drenthe. "Maar bij een club als Emmen moet het met kleine stappen. Ook volgend seizoen gaan we niet terug in spelersbegroting, we gaan vooruit. We schrijven alweer een paar seizoenen zwarte cijfers, al is dat een bescheiden bedrag. Het sponsorbestand is flink uitgebreid en er is organisatorisch rust. Of we klaar zijn voor de stap naar de Eredivisie? We lopen er in ieder geval niet voor weg."

Met de zevende plaats is er uitzicht op de play-offs, waar ze de laatste jaren ook al present waren. Dat succes moet ervoor zorgen dat er weer meer mensen naar Emmen komen: "Je ziet dat het publiek bij een aantal overwinningen op rij wel blijft zitten en je ziet ook dat de eerstvolgende wedstrijd beter bezocht wordt. Daarom denk ik dat het publiek wel komt als we structureel in de top-vijf staan. Als we dat doen spelen we vaker mee om periodetitels. Dan wordt er meer over de club gesproken en willen mensen erbij horen. Daar moeten we naartoe."

Tegen Jong Ajax was bijvoorbeeld een heel positief uitschieter: bij die wedstrijd waren bijna tweemaal zoveel toeschouwers als normaal. "We staan nu zevende, maar dat had bij een zege in de laatste wedstrijd voor de winterstop heel anders kunnen zijn. Bij een overwinning hadden we vierde gestaan en misschien is dat wel de positie die past bij onze huidige selectie."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 24 januari 2019

  2. woensdag 23 januari 2019