Younes heeft uitzicht op het WK: "Löw is trouw aan spelers"

Younes heeft uitzicht op het WK: "Löw is trouw aan spelers"

12 januari 2018 – Hoewel Amin Younes bij Ajax momenteel op een zijspoor zit, kan de buitenspeler zich zomaar eens in de selectie van het nationale team van Duitsland spelen voor het WK in Rusland. Dat denkt oud-prof Erik Meijer althans. "Joachim Löw ziet in hem een speler met specifieke kwaliteiten."Volgens de voormalig speler van onder meer Roda JC en PSV zijn er daarom serieus WK-kansen voor de Ajacied. "Löw houdt vaak vast aan dezelfde namen", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Een selectie van een man of dertig. Dat heeft hem veel succes opgeleverd. In het verleden hield hij bijvoorbeeld ook altijd vast aan Lukas Podolski, terwijl die bij zijn club niet veel meer speelde. Podolski is een andere categorie dan Younes natuurlijk, maar het zegt wel iets over hoe Löw denkt."

Dat de aanvaller specifieke kwaliteiten heeft, is volgens Meijer een voordeel. "Soms heeft Löw een invaller nodig tegen wie hij zegt: blijf de tegenstander opzoeken. En dat kan Younes in de kleine ruimte wel. Bovendien heeft hij een prima indruk achtergelaten op de momenten dat hij bij de selectie zat."

Onduidelijk is of Younes nog lang bij Ajax blijft. Hoewel directeur spelerszaken Marc Overmars zegt dat de Amsterdammers hem niet kwijt willen, lijkt Justin Kluivert hem inmiddels in de rang gepasseerd. Ook probeerde Overmars Hassande Bandé eerder naar Ajax te halen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 16 juli 2018

  2. zondag 15 juli 2018