De Ridder twijfelt: "Veel oud-voetballers worden te snel trainer"

11 januari 2018, 11:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Daniël de Ridder heeft het momenteel naar zijn zin bij de vrouwen van Ajax, toch weet hij niet of hij ook daadwerkelijk het vak in wil. De voormalig prof loopt dit seizoen één dag in de week met de dames in Amsterdam mee. Aan de hand daarvan maakt hij de keuze wat hij in de toekomst wil gaan doen. 

"Ik loop een dag mee bij de Ajax Vrouwen om erachter te komen of ik een cursus wil doen", legt hij op de clubsite uit. "Ik denk namelijk dat het trainersvak een onderschat beroep is. Veel oud-voetballers worden naar mijn mening te snel trainer omdat ze zoveel van het spel houden en denken dat ze het kunnen. Ik vind dat je als trainer heel andere eigenschappen nodig hebt dan als speler. De beste spelers met wie ik heb gewerkt waren namelijk erg in zichzelf gericht, die hadden één doel voor ogen en hadden weinig oog voor gevoeligheden van buitenaf."

Volgens De Ridder moet je in de eerste plaats sociaal capabel zijn als coach en komt daarna pas het tactische gedeelte. "Ik heb in mijn carrière niet heel veel coaches gehad die echt beide facetten beheersten. Dus ik wil niet zomaar trainer worden omdat ik prof ben geweest. Als ik het ga doen, moet ik er ook potentie in zien. Aan het einde van dit seizoen ga ik evalueren en kijken of ik er een vervolg aan kan geven, eventueel in de vorm van een cursus."

Zijn huidige functie bij de vrouwen van Ajax, met wie hij deze week op trainingskamp naar de Algarve is, bevalt in elk geval uitstekend. "Benno (Nihom, coach, red.) heeft in mij een sparringspartner op tactisch en technisch vlak. Ik geef mijn mening over bepaalde situaties, we sparren hierover en uiteindelijk beslist Benno natuurlijk. Op de dag dat ik bij de training ben richt ik me vooral op individuele benadering. Ik zie dan bepaalde dingen bij speelsters die ik vervolgens kort bespreek."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen