Eerste keuze De Jong verdient eerlijke kans bij FC Utrecht

11 januari 2018, 08:22   Bijgewerkt: 11 januari 2018, 14:02

De rol van Jean-Paul de Jong bij FC Utrecht is sinds deze winterstop compleet veranderd. Was hij eerst de rustige, loyale assistent van Erik ten Hag, is het clubicoon van de Domstedelingen opeens per direct en eerder dan gedacht hoofdtrainer geworden. Maar weinigen rondom de Eredivisionist weet hoe die stap zal uitpakken.

Gisteren (woensdag) werd bekend dat Utrecht door die onzekerheid ook andere trainers heeft benaderd voor de positie van hoofdtrainer. Spelers zouden twijfelen aan de opvolger van Ten Hag. Mede omdat die zoektocht mislukte, werd De Jong inderdaad aangesteld. "Het is wennen", vertelt Urby Emanuelson eerlijk tegenover het [a,https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/fc-utrecht-sluit-de-rijen-op-hectische-dag-in-spanje~a30fd4ca/,_blank,Algemeen Dagblad]. "Vergeet ook niet dat Ten Hag heel dominant is. Ik denk dat JP daardoor niet heeft kunnen laten zien waar hij voor staat. Hij verdient gewoon de kans."

Ook aanvoerder Willem Janssen vindt dat De Jong een eerlijke kans verdient, mede vanwege de bezieling en energie die de nieuwe coach nu al tentoonspreidt. Ook verzekert hij dat de spelersraad niet voor de komst van De Jong is gaan liggen. "En ook nooit een stemming of iets van die orde", aldus de captain. "Als een trainer als Ten Hag weggaat, valt er een leegte. Het is vervolgens de vraag hoe Jean-Paul het gaat doen."

Vanuit de clubleiding wordt ook openheid van zaken gegeven over het gehele proces. Volgens hen was er in De Jong echter wel degelijk veel vertrouwen, al is er ook met tweede en derde opties gesproken. Volgens de bestuurders ging dit overigens altijd in samenspraak met de nieuwe hoofdcoach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen