Cocu tevreden met late remise van PSV tegen Corinthians

11 januari 2018, 07:57

PSV heeft in de nacht van woensdag op donderdag met 1-1 gelijkgespeeld tegen Corinthians. De Eindhovenaren kwamen door een doelpunt van Rodriguinho achter, maar Sam Lammers maakte in het Orlando City Stadium in blessuretijd de gelijkmaker: 1-1. De strafschoppenserie die daarop volgde, werd overigens wel verloren.

Daarin was de gevierde Lammers, hij kwam zeven minuten voor het einde van de wedstrijd in de ploeg voor Luuk de Jong, juist weer de schlemiel. Hij miste als enige een strafschop, waardoor Corinthians een extra wedstrijdpunt kreeg. Met zijn optreden hield hij overigens wel aanwinst Maximiliano Romero vooralsnog op de bank. Donyell Malen maakte wél zijn officieuze debuut als invaller voor Hirving Lozano.

"Onze laatste linie heeft over de hele wedstrijd weinig weggegeven, tegen de middenlijn aangestaan en doorgedekt", analyseerde een blije Cocu tegenover het Eindhovens Dagblad. "Natuurlijk is die gelijkmaker in de slotfase voor ons belangrijk. Het gaat om het resultaat. En het geeft maar weer eens aan dat je in een wedstrijd er tot de allerlaatste minuut voor moet gaan. Kansen gemist, kop niet laten hangen. Dat vertrouwen zit erin bij ons en we bewijzen elke keer weer dat het nog kan in de laatste minuten."

Door het gelijkspel kan PSV nog de winnaar worden van de Florida Cup: wel moet opponent Corinthians haar tweede wedstrijd niet winnen. Door de gewonnen penalty-serie heeft de kampioen van Brazilië een extra punt gepakt. Fluminense is de komende tegenstander van de formatie van Cocu.