PSG naar halve finale, Neymar viert doelpunt bijzonder

10 januari 2018, 23:13   Bijgewerkt: 10 januari 2018, 23:35

Paris Saint-Germain kwam tegen Amiens maar moeizaam op gang. Een 0-0 ruststand was in dat opzicht tekenend. In de tweede helft ging het ook niet allemaal van een leien dakje. Een vroege rode kaart (na een charge op Kylian Mbappé) en een penalty hielpen de Parijzenaren uiteindelijk in het zadel. Neymar werd vlak na rust gevloerd en ging vervolgens zelf achter de bal staan: 1-0. Hij vierde dat doelpunt door de schoen van sponsor Nike op zijn hoofd te zetten.

Doordat Amiens in ondertal op jacht moest naar de gelijkmaker kwam de wedstrijd nooit echt volledig tot ontbranding. De thuisploeg bleek met tien man namelijk niet tot nauwelijks in staat om grote uitgespeelde kansen te creëren. Paris Saint-Germain spande zich niet meer bovenmatig in en wist het duel tien minuten voor tijd definitef te beslissen. Adrien Rabiot tekende voor de allesbeslissende 2-0. PSG is daarmee halve finalist in de Coupe de la Ligue.

Stade Rennes-Toulouse: 4-2

Stade Rennes maakte in eigen huis korte metten met Toulouse. De gastheren werden in de eerste helft in het zadel gehopen door Toulouse: Steeve Yago werkte de bal na 21 minuten achter zijn eigen doelman. Issiaga Sylla tekende in de veertigste minuut voor de gelijkmaker en leek de gasten met een goed gevoel naar de kleedkamer te sturen. Benjamin Bourigeaud stak hier vlak voor rust echter een stokje voor. In de absolute slotfase gooide Adrien Hunou het duel met twee treffers in het slot.

Angers-Montpellier: 0-1

Montpellier voegde zich woensdagavond als laatste club bij de halve finalisten van de Coupe de la Ligue. De uitspelende club begon als favoriet aan het duel met Angers, maar kon lange tijd weinig potten breken. In een  weinig verheffende wedstrijd bleken de doelpunten lange tijd schaars. Pas in de 86ste minuut brak Isaac Mbenza de ban. Zijn treffer bleek goud waard: Montepellier bekert door, Angers is klaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen