Chelsea op oorlogssterkte, Arsenal zonder Sánchez en Özil

10 januari 2018, 20:57

Alexis Sánchez is woensdag (vandaag) de grote afwezige voor de kraker tussen Chelsea en Arsenal. De sterspeler wordt voortdurend in verband gebracht met een overstap naar Manchester City en is door manager Arsène Wenger buiten de basiself gehouden. Hij begint op de bank. Mesut Özil ontbreekt eveneens. De Duitser kampt met een lichte knieblessure en zit niet bij de wedstrijdselectie.

De aanvallende impulsen moeten bij The Gunners dan ook vooral komen van Alexandre Lacazette, Danny Welbeck en Alex Iwobi. Zij zijn de meest vooruitgeschoven posten in een soort 3-4-3 formatie. Ainsley Maitland-Niles en Hector Bellerin hebben hierbij de schone taak op de gehele vleugels te bestrijken. Aanvoerder Jack Wilshere en Granit Xhaka vormen de twee controleurs op het middenveld.

Waar Arsenal twee grote afwezigen kent, verschijnt Chelsea wel op volledige oorlogssterkte aan de aftrap. The Blues kennen een formatie die vergelijkbaar is met die van Arsenal. Victor Moses en Marcos Alonso nemen hier de vleugels voor hun rekening. Voorin rekent Antonio Conte vooral op de creativiteit van Eden Hazard, Alvaro Morata en de vooruitgeschoven middenvelder Cesc Fabregas.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen