FC Utrecht wint in waar spektakelstuk van Anderlecht

10 januari 2018, 18:00   Bijgewerkt: 10 januari 2018, 18:32

FC Utrecht is het kalenderjaar 2018 goed begonnen. Tijdens het trainingskamp in Spanje versloeg de selectie van Jean-Paul de Jong verrassend de Belgische grootmacht Anderlecht met 4-3. De Domstedelingen kwamen sterk voor de dag en trokken in een fraai en vermakelijk doelpuntenfestijn uiteindelijk verdiend aan het langste eind.

Op La Manga speelden beide partijen aanvallend voetbal, waardoor het achterin bij tijd en wijle behoorlijk open lag. Utrecht maakte hier middels Gyrano Kerk al na vier minuten als eerste gebruik van. De ploeg van de debuterende hoofdcoach De Jong controleerde vervolgens grote delen van de eerste helft, maar creëerde net als de Belgische opponent maar weinig kansen.

Dit veranderde volledig in de tweede helft. Eerst leek Sander van de Streek Utrecht met de 2-0 in veilige haven te schieten. Na een fout van Willem Janssen bleek dit echter allerminst het geval: Anderlecht benutte de strafschop en kwam terug tot 2-1. De slotfase kende vervolgens een werkelijk onwaarschijnlijk scenario. Om te beginnen bracht Zakaria Labyad de marge met een rake vrije trap weer op twee (3-1).

Dit was echter maar van korte duur: Francis Azumu bracht in de laatste tien minuten de spanning weer volledig terug met zijn aansluitingstreffer, maar daar bleef het niet bij. Na fraai voorbereidend werk van Bilal Ould-Chikh zorgde Yassin Ayoub voor de laatste Utrecht-goal van de middag. Massimo Bruno bepaalde met een benutte fraaie trap de eindstand onder de Spaanse zon uiteindelijk op 4-3.