Den Bosch in categorie 1: "Maar toekomst biedt perspectief"

10 januari 2018, 17:10   Bijgewerkt: 10 januari 2018, 18:51

Het mag FC Den Bosch sportief dan aardig voor de wind gaan, financieel is het een heel ander verhaal. De club is door de KNVB per direct teruggezet naar categorie 1. De voetbalbond maakt zich zorgen over de situatie bij de Brabanders en wil derhalve een gedegen plan van aanpak zien. "Het nieuws is een domper voor iedereen die de club een warm hart toedraagt", meldt algemeen directeur Paul van der Kraan op de clubsite.

"We werken er vanzelfsprekend met zijn allen keihard aan om de stap naar boven spoedig weer te kunnen zetten. Ondanks de broze liquiditeitspositie zien we ook nadrukkelijk positieve ontwikkelingen. De sportieve prestaties zijn boven verwachting", refereert Van der Kraan aan de huidige achtste positie in de Jupiler League. Dit is van cruciaal belang, aangezien de tegenvallende resultaten van de afgelopen seizoenen een voorname reden van de financiële malaise vormt.

"Verder zijn we met partijen in gesprek over de doorontwikkeling van Stadion De Vliert. Ook zijn we er van overtuigd dat het terughalen van de jeugdopleiding onder de eigen vleugels zijn vruchten gaat afwerpen op sportief, maatschappelijk en commercieel vlak", aldus Van der Kraan, die vooralsnog weigert het hoofd te buigen. "In het hier en nu hebben we te maken met een forse terugslag, maar de toekomst biedt absoluut perspectief", sluit hij positief af.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen