Klose houdt niet vast aan WK-record: "Ik ben geen icoon"

10 januari 2018, 16:16

Met zestien doelpunten op een WK-eindronde is Miroslav Klose nog altijd topscorer aller tijden. Toch denkt de Duitser dat zijn record binnen afzienbare tijd weleens verbroken kan worden. Vrees voor dat moment heeft hij echter niet. "Er lopen momenteel veel spelers van wereldklasse rond. Ik denk dat er een grote kans is dat het verbroken wordt. Maar ik zit daar niet echt mee: ik ben niet iemand die erg veel waarde hecht aan records."

De topschutter is zelfs wars van enige sterallures op dat gebied. "Het is wel fantastisch, maar ik zie mezelf zeker niet als een icoon. Natuurlijk droom je van zestien WK-doelpunten, maar ik moet daar vooral mijn team voor bedanken. Zonder hen had ik het ook nooit kunnen bereiken", aldus Klose die in gesprek met FIFA.com weinig verrassend het gewonnen WK van 2014 als absoluut hoogtepunt bestempeld.

Klose is tegenwoordig actief als spitsentrainer voor de Duitse voetbalbond DFB. In die hoedanigheid volgt hij Die Mannschaft nog altijd op de voet. Hij denkt dat het team komende zomer weer hoge ogen kan gooien in Rusland. "We kunnen zeker lang meegaan, al moeten we weer die goede teamgeest ontwikkelen. We hebben exceptioneel talent en grote spelers, maar dat moeten we op het veld zien samen te brengen. Het concept van een eenheid staat voor mij altijd voorop."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen