Overname vooralsnog niet aan de orde voor FC Groningen

10 januari 2018, 12:40

Hoewel FC Groningen-directeur Hans Nijland in een recent interview liet weten dat hij openstaat voor een private investeerder, is er vooralsnog absoluut geen sprake van een concrete overname. Alleen in de (verre) toekomst zou iets dergelijks aan de orde kunnen komen.

Nijland sprak tegenover VI over het feit dat een overname, wat eerst onbespreekbaar was, misschien wel een optie wordt de komende jaren. "Onze omgeving wil een benaderbare volksclub, maar vindt ook dat we moeten meedoen om Europees voetbal", legt hij uit. "De werkelijkheid is dat wij niet meer kunnen opboksen tegen Vitesse en FC Utrecht."

De budgettaire mogelijkheden van clubs met een private eigenaar zijn een stuk groter, zo legt de directeur uit. Het geld wat gehaald wordt bij sponsoren loopt terug, terwijl ook de belangstelling van fans terugloopt in het noorden. 

Toch hoeven fans niet bang te zijn dat er heel snel een verkoop van de club volgt. "We hebben begrepen dat het nieuws ietwat overtrokken is", vertelt William Pomp, journalist van DvhN. "De club is zéker nog niet overgenomen. Het was altijd onbespreekbaar, FC Groningen lijkt er iets losser in worden om de concurrentiestrijd aan te kunnen gaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen