ADO speelt knap gelijk tegen Besiktas, remise Excelsior

10 januari 2018, 00:34

Zowel ADO Den Haag als Excelsior heeft dinsdagmiddag een oefenwedstrijd afgesloten met een gelijkspel. ADO speelde in Belek knap met 2-2 gelijk tegen Besiktas, maar gaf wel een 0-2 voorsprong uit handen. Excelsior kwam niet verder dan een doelpuntloze remise tegen Hibernian.

Besiktas - ADO 2-2

ADO kwam al snel op voorsprong in het Turkse Belek. Al na vier minuten schoof Bjørn Johnsen de openingstreffer binnen. Nog voor er een half uur gespeeld was, was het opnieuw raak voor de club uit Den Haag. Opnieuw was het Johnsen die trefzeker was. Even daarvoor kwam ADO overigens goed weg toen Besiktas een strafschop kreeg toegewezen. Indy Groothuizen bracht echter redding op de inzet van Álvaro Negredo.

Na een uur spelen viel de gelijkmaker toch via Caner Erkin. Een kwartier voor tijd werd het via Atiba Hutchinson ook nog 2-2. Daar bleef het bij. Aan de kant van Besiktas begon Jeremain Lens in de basis en kwam Ryan Babel als invaller binnen de lijnen.

Excelsior - Hibernian 0-0

Excelsior speelde dinsdagmiddag gelijk tegen het Schotse Scottish Hibernian. De ploegen troffen elkaar tijdens een trainingskamp in Portugal. Mitchell van der Gaag gebruikte het duel om veel spelers aan het werk te zien en wisselde veel. Gescoord werd er echter niet waardoor er na negentig minuten een 0-0 stand op het scorebord stond.