[ENGELAND] Conte staat achter uitspraken, nieuwe regel FA

9 januari 2018, 17:16

Niet alleen in de Eredivisie en Jupiler League gebeurt er veel op de velden, ook in het buitenland is er genoeg nieuws te vinden. FCUpdate zet het belangrijkste nieuws uit Engeland op een rijtje.

- Conte wil geen bemiddelaar in ruzie met Mourinho

Chelsea-manager Antonio Conte en Manchester United-manager José Mourinho veroorzaakten onlangs de nodige ophef door flink naar elkaar uit te halen. Conte stelt echter geen bemiddelaar van de League Managers Association te willen. "Het is niet het probleem van de club. Het is iets tussen hem en mij", aldus de manager, die de strijdbijl nog niet wil begraven. "Ik zal niet vergeten wat hij heeft gezegd." (Persconferentie)

- FA komt met 'Rooney rule' voor bestrijding discriminatie

De Engelse voetbalbond FA gaat een eigen variatie op de 'Rooney Rule' toepassen. Deze regel werd in 2003 in de NFL ingevoerd om coaches uit achtergestelde bevolkingsgroepen een kans te geven aan de slag te gaan in het American Football. Bij de sollicitatieronde voor de volgende bondscoach van Engeland wordt in ieder geval gesproken met één donkere, één Aziatische en één kandidaat uit een etnische minderheidsgroep, zo meldt FA-directeur Martin Glenn. (Officiële website FA)

- Coutinho bedankt supporters Liverpool

Phillipe Coutinho heeft op Instagram de fans van Liverpool bedankt na zijn transfer naar FC Barcelona. "Sinds het moment dat ik bij Liverpool kwam hebben mijn familie en ik ons altijd welkom gevoeld. Ik heb hier veel vrienden gemaakt. Ik kan de Liverpool-supporters niet genoeg bedanken voor wat ze mij hebben gegeven. De club zal altijd een plek in mijn hart hebben", schrijft de Braziliaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen