Krul had op meer respect gerekend van Benitez en Newcastle

9 januari 2018, 10:10

Tim Krul had op meer respect gerekend van Rafael Benitez. Na zijn verhuurperiode aan AZ keerde de doelman afgelopen zomer terug bij Newcastle United, maar kwam hij niet in de plannen voor. Op de valreep van de transfermarkt vertrok Krul naar Brighton & Hove Albion.

"Ik zei tegen de trainer: geef mij een kans. Ik laat zien dat ik terug ben. Rafa had andere ideeën. Hij zei dat het niet uitmaakte wat ik deed. Dat is de voetbalwereld. Tot op zekere hoogte zijn we allemaal trekpoppen", zegt Krul in gesprek met The Times.

De manier waarop het vertrek van Krul is gegaan, kan hij niet bekoren. "Het was niet goed. Ik denk dat Benitez dat ook weet. Kijk, ik weet ook hoe voetbal werkt. Als iemand van me af wil, dan is dat zo. Als het juiste aanbod komt, ben ik weg. Maar de manier waarop het ging... ik had niet teruggezet moeten worden naar de Academy (vergelijkbaar met beloftenteams in Nederland, red.). Ik wilde met respect behandeld worden. Laat mij in ieder geval met het eerste team trainen."

Zijn situatie bij The Magpies zorgden voor twijfels over Krul. "Ik had het gevoel dat ik terug was op niveau, maar mensen vroegen waarom ik bij de Academy zat, en of het wel goed met mij ging? Gelukkig keek Brighton verder dan dat. Ik wil er niet te veel op terugkijken, want het leven gaat verder."

Bij The Seagulls is Krul geen eerste keus. Hij moet Mathew Ryan voor zich dulden, maar mocht maandag in de gewonnen FA Cup-wedstrijd tegen Crystal Palace (2-1) wel opdraven in de basis. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen