De Koning blij in Waalwijk: "Alles weer vanzelfsprekend"

8 januari 2018, 15:45   Bijgewerkt: 8 januari 2018, 15:59

Hans de Koning heeft er alle vertrouwen in dat hij met RKC Waalwijk zich nog kan plaatsen voor de play-offs in de strijd om de Eredivisie. Ondanks de huidige vijftiende plaats in de Jupiler League houdt de nieuwe trainer van de Brabanders hoop: "Er staat hier een goede mix van ervaring en talent waar wel wat van te maken valt", aldus de trainer.

Maandagochtend werd de ervaren trainer aangesteld door RKC Waalwijk. De laatste keer dat hij halverwege het seizoen ergens instapte, was bij Go Ahead Eagles. In Deventer dwong hij vervolgens promotie af naar de Eredivisie via de play-offs. Die uitdaging ligt er nu weer: "RKC wil graag naar de play-offs en ik ben voor zes maanden aangesteld om dit te bewerkstelligen. Dat is ook aan mij besteed, dat heb ik bewezen, maar zie het niet als een garantie", vertelt hij tegenover [a,http://www.omroepbrabant.nl/?news/273417882/Hans+de+Koning+vol+goede+moed+play-offs+halen+met+RKC+Waarom+niet!.aspx,_blank,Omroep Brabant].

Ruim een jaar na zijn aanstelling moest De Koning overigens alweer het veld ruimen bij GAE vanwege de laatste plaats in de Eredivisie. "De eerste maanden daarna hoefde ik even niets met voetbal te maken te hebben. Maar hoe langer het ging duren, hoe meer ik ben gaan trappelen om weer aan de slag te gaan", aldus De Koning.

Dus zei hij 'ja' op het aanbod van RKC: "Nadat we tot een akkoord waren gekomen, vroeg ik me wel even af wat er allemaal op me af zou komen. Eenmaal op het veld is alles weer vanzelfsprekend. Ik ken ook een paar mensen van de technische staf en dat is prettig. Het was echt een fijn en positief gevoel om vanmorgen weer op het veld te staan. Ik ben hartstikke blij."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen