Keeperswisselingen zorgden vooral voor onrust bij FC Dordrecht

8 januari 2018, 12:43   Bijgewerkt: 8 januari 2018, 12:48

Voormalig FC Dordrecht-doelman Renze Fij was niet blij met het experiment van trainer Gérard de Nooijer om de competitie te starten met twee verschillende eerste keepers. Het probeersel om om de twee weken van eerste keuze te veranderen, zorgde vooral voor onrust bij de doelverdedigers. "Je ligt onder een vergrootglas", aldus de goalie.

Deze week keerde hij terug bij Heracles Almelo, nadat Sparta-keeper Bryan Janssen had getekend bij FC Dordrecht. Eerder was Fij zijn plek al verloren aan concurrent Nick Wolters. Toch had hij een goede relatie met hem. "We waren op elkaar aangewezen", legt Fij uit tegenover [a,https://www.tubantia.nl/heracles/renze-fij-geknakt-maar-zeker-nog-niet-gebroken~a9952f2b5/,_blank,Tubantia]. "Nick is een leuke vent, de keuze van de trainer staat los van de persoon. Voor hem was het lastig dat ik na vier wedstrijden de vaste keeper werd, maar hij bleef respectvol. Ik speelde twaalf duels, maar voor MVV Maastricht thuis kreeg ik anderhalf uur van tevoren te horen dat ik er naast stond. Ik was het er niet mee eens, maar uit respect voor Nick bleef ik professioneel."

Hoewel Fij het afgelopen half jaar 'heel leerzaam' noemt, was er nooit echt een klik bij de Jupiler League-club. Helemaal niet meer toen hij hoorde niet mee op trainingskamp te mogen deze winter. "Dat was wel even een klap, je wordt zomaar aan de kant geschoven. Ik heb niet geweldig gepresteerd, zo eerlijk moet ik zijn. Maar er is ook nooit vertrouwen geweest. Althans, ik heb het niet gevoeld."

Omdat Heracles momenteel al drie keepers in de eerste selectie heeft, hoopt Fij op een nieuw en meer succesvol avontuur in de tweede seizoenshelft. Daar heeft hij overigens alle vertrouwen in: "Ik moet er zelf voor zorgen dat het afgelopen jaar geen definitieve knik in mijn carrière is geweest."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen