Real Madrid blijft knoeien: dapper Celta pakt terecht punt

7 januari 2018, 22:44

Real Madrid heeft de Primera Division dramatisch hervat. Het eerste duel van 2018 leverde voor de ploeg van Zinedine Zidane een gelijkspel op tegen het dappere Celta de Vigo (2-2). Een terechte uitslag, want Celta speelde in eigen huis met veel lef. Real Madrid staat nu zestien punten achter op koploper FC Barcelona.

In het Estadio de Balaidos van Celta was het negentig minuten lang boeiend. Dat was de verdientse van de gastheren, die met veel durf speelden tegen de landskampioen van Spanje. De eerste waarschuwing voor Real Madrid kwam met een bal op de paal. Na een half uur ging het wel mis voor de bezoekers.

Celta was er razend snel uit in een counter. De omschakeling werd nog fraaier afgemaakt door Daniel Wass. Hij lepelde de bal over Keylor Navas heen. Plots leek Real even wakker te zijn, want binnen zes minuten werd de achterstand omgebogen tot een voorsprong. Gareth Bale maakte beide doelpunten met twee typische spitsengoals. De eerste schoot hij tegen de touwen na een steekpass van Toni Kroos, bij zijn tweede toucheerde hij de voorzet van Isco lichtjes.

De goal van Wass

Het betekende allesbehalve de genadeslag voor Celta. Een klein uur lang bleef de thuisploeg het gas intrappen. Celta dacht op gelijke hoogte te komen na strafschop, verdiend door Iago Aspas. Maar hij miste vervolgens zelf door een goede redding van Navas. De verdiende gelijkmaker viel tien minuten voor het laatste fluitsignaal alsnog. Maximiliano Gomez kon helemaal vrij raak koppen: 2-2. Beide ploegen wilden nog voor de overwinning gaan, waar Real Madrid de beste kansen had. Maar Lucas Vazquez en Marco Asensio sprongen heel slordig om met goede mogelijkheden.

Real staat teleurstellend vierde in La Liga, met zestien punten achterstand op Barça. Real moet eerst maar terug zien te komen in de top-drie. Er is werk aan de winkel voor Zidane, want ook het spel kan hem onmogelijk tevreden stemmen.