Arsenal raakt FA Cup kwijt na blamage tegen Nottingham

7 januari 2018, 19:14   Bijgewerkt: 7 januari 2018, 19:21

Een enorme blamage van Arsenal in de FA Cup. De bekerhouder ligt uit het toernooi door een pijnlijke 4-2 nederlaag in de derde ronde tegen Nottingham Forrest, de huidige nummer veertien van het Engelse Championship.

De problemen dienden zich zondagavond al vroeg aan voor Arsenal, waar sterren als Mesut Özil, Alexis Sanchez en Alexandre Lacazette vrijaf hadden gekregen. Uitblinker Eric Lichaj opende na twintig minuten de score. Die schade wist Per Mertesacker nog vlot te herstellen, maar opnieuw Lichaj drukte The Gunners weer in de penarie. En hoe.

Een niet goed weggewerkte bal nam de rechtsback van Nottingham op de borst aan. Hij schoot in een keer en legde de bal fraai in de linkerhoek. Doelman David Ospina moest het antwoord schuldig blijven. Halverwege de tweede helft moest de Colombiaanse doelman van Arsenal ook de derde goal van Nottingham uit zijn doel vissen. Ben Brereton benutte een strafschop na een overtreding van Rob Holding.

Een grote blunder van Nottingham-doelman Jordan Smith bij een inzet van Danny Welbeck bracht de spanning even terug op The City Ground. Arsenal kreeg ruim tien minuten om in ieder geval een replay uit het vuur te slepen, maar opnieuw een strafschop deed de Londenaren nu echt de das om. Deze keer maakte Mathieu Debuchy de overtreding, en was het Kieran Dowell die de discutabele penalty raak schoot. Dowel leek de bal twee keer te raken, maar de protesten van Arsenal wuifde de arbitrage weg. 

Arsenal maakt dit seizoen nog kans op twee prijzen. In de halve finale van de League Cup wacht een tweeluik met Chelsea, in de Europa League speelt Arsenal tegen Östersunds.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen