Matig Barcelona zonder Coutinho simpel langs Levante

7 januari 2018, 18:13

FC Barcelona heeft haar eerste competitiewedstrijd van 2018 winnend afgesloten. Tegen laagvlieger Levante was het zondagmiddag maar weinig overtuigend, maar gewonnen werd er in Camp Nou wel, dankzij treffers van Lionel Mess, Luis Suárez en Paulinho: 3-0.

De kleine Argentijn maakte, wie anders ook, de eerste goal in de Primera Division van dit kalenderjaar. Dat deed hij in zijn vierhonderdste competitiewedstrijd namens de Catalanen, terwijl Andrés Iniesta zijn 650ste officiële duel speelde. Aanwinst Philippe Coutinho ontbrak nog bij Barcelona, hij is geblesseerd en zal de komende weken nog niet in actie komen.

Aan het duel was opponent Levante echter beter begonnen. Hoewel zij de overhand hadden, was het Messi die na een combinatie met Jordi Alba de bal in de verre hoek volleerde. Omdat hij de bal niet optimaal raakte, was deze na twaalf minuten juist onhoudbaar voor voormalig Barca-goalie Oier Olazábal, via de binnenkant van de paal.

De tweede treffer viel na veertig minuten voetbal van de voet van Luis Suárez. De aanvaller kegelde de bal na een prima voorzet van Sergio Roberto, hij gaf voor de derde achtereenvolgende wedstrijd een assist, snoeihard het doel in. Daarmee passeerde hij Samuel Eto'o op de zevende plaats van de eeuwige topscorerslijst van Barcelona. Dat had hij overigens eerder al kunnen doen: na een schot van Ousmane Dembélé werkte hij de rebound van dichtbij over.

{image[323403][right-half][]}Waar na de pauze werd verwacht dat Barcelona simpel verder weg zou lopen bij Levante, dat van de laatste zeven duels er slechts één won, gebeurde dat echter niet. Olazábal had het een stuk minder druk dan zijn collega Marc-André Ter Stegen. De Duitse keeper hield pogingen van afstand van Shaq Moore en Ivi Lopez op spectaculaire wijze uit het doel. De knapste redding was echter op een inzet van van Emmanuel Boateng: die bal tikte hij met zijn linkerbeen knap uit de onderhoek.

En omdat ook Cheick Doukoure in de slotfase van dichtbij vergat om de eretreffer te maken, kwam in de slotsecondes van het duel alsnog de derde Catalaanse treffer. Paulinho beloonde een mooie actie van Messi en een overstapje van Suárez met de derde en laatste goal. Zodoende blijft de formatie van Ernesto Valverde nog altijd ongeslagen in de Primera Division en is de voorsprong op Real Madrid gegroeid tot zeventien (!) punten. Wel heeft De Koninklijke nog twee duels in te halen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen