Complimenten voor Kongolo: "Hij kent nu de fysieke kant"

7 januari 2018, 11:41

Huddersfield Town-manager David Wagner was blij en tevreden met het optreden van aanwinst Terence Kongolo in de derde ronde van de FA Cup (1-2 winst bij Bolton) zaterdagavond. De oefenmeester vond het knap hoe de verdediger zich staande hield in zijn eerste duel bij zijn nieuwe club.

"Hij is nu gewend aan de fysieke kant van het Engelse voetbal", lachte Wagner tegenover Sky Sports, omdat Kongolo tegenover de sterke spits tegen Aaron Wilbraham stond. "Terence zijn bijdrage was goed. Ik was ook aanvallend onder de indruk: elke pass kwam aan."

De huurling van AS Monaco speelde negentig minuten mee als centrale verdediger. "En hij is pas een paar dagen in training hier. Ik weet niet eens of hij alle namen van zijn medespelers wel kent", aldus Wagner.

Kongolo zag landgenoot Rajiv van La Parra en Danny Williams vlak na elkaar scoren, ongeveer tien minuten na de pauze. Derik Osede deed na een uur spele nog wat terug, maar Huddersfield overleefde de storm in de slotfase. Wagner: "Ik ben erg blij met de prestaties, zelfs toen we aan het einde onder druk kwamen te staan, bleven we overeind."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen