Strootman zeer kritisch op zijn eigen prestaties en AS Roma

7 januari 2018, 10:38

AS Roma verloor zaterdagavond met 1-2 van Atalanta Bergamo. Daar waren Nederlanders, bijvoorbeeld Hans Hateboer en Marten de Roon (die overigens scoorde en rood kreeg) erg blij mee, maar een andere landgenoot totaal niet. Kevin Strootman stak zijn woede na de nederlaag niet tussen stoelen of banken.

"De eerste helft was het gewoon schandalig hoe we ons presenteerden. Dat moet een mentaal probleem zijn", dacht de middenvelder op de clubsite. "We spelen zonder enig vertrouwen. Dat vertrouwen kunnen we alleen maar terugkrijgen met een zege of door een hele goede wedstrijd te spelen. Een ieder van ons moet nu zijn verantwoordelijkheid nemen."

Dat laatste deden ze zaterdagavond duidelijk niet. Sowieso voor Strootman geldt dat hij de laatste weken niet in geweldige doen is. "Ik vind het mooi om met mijn spel teamgenoten te helpen, maar als ik zo speel zoals tegen Atalanta, help ik niemand. Het moet duidelijk een stuk beter. In de vier jaar dat ik hier zit, is het niet zo slecht geweest."

Sowieso is het de laatste weken kommer en kwel bij AS Roma. Na de plaatsing voor de achtste finales van de Champions League, werd er nog maar één keer gewonnen in de competitie. Strootman: "Het is moeilijk om te zeggen wat er is gebeurd. Als ik het wist, dan zou ik het vanavond nog doen. We moeten zo spelen als in de tweede helft vandaag, maar dat hebben we in de eerste helft niet gedaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen