Betis klopt rivaal Sevilla in zinderende derby met acht goals

6 januari 2018, 22:53

De derby van Sevilla heeft zaterdag veel spektakel en een verrassende winnaar opgeleverd. In een geweldig spektakelstuk trok Real Betis verrassend aan het langste eind tegen rivaal Sevilla. Er vielen maar liefst acht doelpunten te bewonderen in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán: 3-5. De eindstand leverde een doelpuntenrecord op, want niet eerder vielen er zoveel doelpunten in de derby.

Betis won slechts één van de laatste acht competitiewedstrijden en was daardoor na een goede competitiestart afgegleden op de ranglijst. Vanavond stond het team echter direct op scherp. Al na 23 seconden liet Fabián Ruiz de supporters van Betis juichen in het stadion van de aartsrivaal. Het bleek de opmaat voor een geweldige wedstrijd. Wissam Ben Yedder trok in de dertiende minuut de stand gelijk, maar zag Zouhair Feddal vervolgens 1-2 maken. Simon Kjaer zorgde kort voor rust vervolgens voor een 2-2 stand.

De eerste helft was zodoende al spectaculair, maar na de pauze ging het rustig door. In de 63ste en 65ste minuut deed Betis gouden zaken door via goals van Riza Durmisi en Sergio Leon ineens een 2-4 voorsprong te pakken. Clement Lenglet maakte het namens Sevilla vervolgens weer spannend, maar Christian Tello bepaalde de eindstand uiteindelijk op 3-5. Andrés Guardado scoorde niet, maar raakt wel de paal en was wederom de aanjager van de huidige nummer acht van La Liga.

Voor Vincenzo Montella is de pijnlijke nederlaag een zeer vervelend resultaat. De nieuwe coach van Sevilla won midweeks in de beker nog wel van Cadiz, maar zag de eerste competitiewedstrijd onder zijn leiding in een deceptie eindigen. Sevilla pakte slechts twee punten in de laatste vier wedstrijden en staat vijfde.