Officieel: Coutinho maakt zijn droomtransfer naar Barcelona

6 januari 2018, 20:07   Bijgewerkt: 6 januari 2018, 20:41

De transfersoap rond Philippe Coutinho is voorbij. De middenvelder verkast definitief van Liverpool naar FC Barcelona, zo hebben beide clubs zaterdagavond bekendgemaakt. De 25-jarige Braziliaan verkast naar verluidt voor 160 miljoen euro naar Spanje, wat hem de op twee na duurste speler ooit maakt. Barcelona heeft een afkoopsom van 400 miljoen euro opgenomen in het contract en de spelmaker heeft voor 5,5 jaar getekend. 

Barcelona zat al lange tijd achter de Braziliaan en heeft nu eindelijk beet. Het is de tweede keer in korte tijd dat de Catalaanse club met veel geld smijt op de transfermarkt, nadat afgelopen zomer Ousmane Dembélé voor 105 miljoen euro werd aangetrokken. Om te voorkomen dat Coutinho weer uit Camp Nou vertrekt, heeft Barcelona een afkoopsom van 400 miljoen euro opgenomen in het contract. Wanneer Coutinho officieel gepresenteerd wordt, maakt Barcelona later bekend.

De middenvelder laat Liverpool zodoende achter zich. Hij was op Anfield Road bezig aan zijn zesde seizoen en maakte dit seizoen al zeven competitiegoals in veertien optredens. Vorig jaar kende hij zijn beste voetbaljaar bij Liverpool, door dertien keer te scoren in de Premier League. Smetje is wel dat hij in zijn periode bij Liverpool niet één prijs heeft kunnen toevoegen aan zijn erelijst. 

De spelbepaler speelde in het verleden voor Vasco de Gama, Internazionale en Espanyol.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen