Costa speelt hoofdrol bij winnend Atlético: goal én rode kaart

6 januari 2018, 14:50

Met Diego Costa in de hoofdrol heeft Atlético Madrid zaterdagmiddag Getafe van zich afgeschud (2-0). Costa had voor het eerst sinds zijn terugkeer een basisplaats, scoorde én de spits moest meteen ook met een rode kaart van het veld.

Costa viel afgelopen week al in, in de bekerwedstrijd van Atlético. Hij wist woensdag meteen te scoren, maar raakte ook licht geblesseerd. Het maakte van Costa een vraagteken voor het treffen met Getafe, maar de international van Spanje kon in de basis starten.

Dat hebben ze zaterdagmiddag geweten. Met Costa in de frontlinie speelden Atlético en Getafe een heetgebakerd potje. Scheidsrechter José Munuera Montero was vaak de gebeten hond. Ondertussen maakte Angel Correa de openingstreffer, mede door een goede loopactie van Costa. Hij trok een gat voor Correa, die met de buitenkant van zijn voet een goede aanval afrondde.

Er zal met name nagesproken worden over de 2-0 van Costa. Koeltjes schoot de hoofdrolspeler Atlético in veilige haven en vierde hij dat met de supporters. Dat mocht niet van arbiter Montero, die Costa geel gaf. Het was zijn tweede kaart, omdat hij zes minuten eerder ook al een gele prent zag voor een elleboog waar een directe rode kaart ook had volstaan. Met het wegsturen van Costa was de angel meteen uit de wedstrijd en kon de thuisploeg de zege met tien man eenvoudig over de streep trekken.

Atlético blijft dankzij de overwinning tweede staan, met zes punten achterstand op koploper FC Barcelona. De Catalanen komen zondag in actie tegen Levante.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen