Klopp jubelt over Van Dijk: "Zoveel sprookjes komen niet voor"

6 januari 2018, 11:55

Virgil van Dijk heeft een droomdebuut achter de rug, maar aanvankelijk zou hij vrijdag tegen Everton (1-2) op de bank beginnen bij Liverpool. Maar op de dag van het FA Cup-duel met de stadsgenoot besloot Jürgen Klopp anders. Met succes: de duurste verdediger ter wereld speelde goed én kopte de winnende treffer binnen.

"Een sprookje in een wereld waar niet veel sprookjes meer voorkomen", zegt Klopp op de website van The Reds. "Het was een lastige beslissing om hem te laten beginnen. Het eerste plan was om hem niet te laten starten, maar Dejan Lovren en Ragnar Klavan hebben de laatste weken veel wedstrijden gespeeld. Daarom veranderde ik van gedachten. Het heeft geholpen! De hele wedstrijd speelde Virgil goed."

Klopp vervolgt: "Hij liet veel dingen zien die we in de toekomst ook van hem willen zien. Hij was beter dan ik dacht, om eerlijk te zijn. We weten allemaal dat verwachtingen kunnen leiden tot druk, vanavond kon hij de druk duidelijk verdragen. Natuurlijk was hij nerveus, maar dat kon je niet zien. Dat is het belangrijkste. Uiteraard is er ruimte voor verbetering. De eerste verbetering zal verder aanpassen aan het team zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen