Advocaat familie Nouri onderzoekt: "Lang genoeg gewacht"

6 januari 2018, 09:24   Bijgewerkt: 6 januari 2018, 10:05

Letselschadeadvocaat John Beer heeft onderzoek gedaan naar de hartstilstand van Abdelhak Nouri en de medische begeleiding daaromheen. Dit deed hij op verzoek van de familie. De resultaten zijn volgens de advocaat opvallend.

"Het is onduidelijk wat er nu precies gebeurd is, en men wil die duidelijkheid heel graag", zegt Beer tegen de NOS, naar aanleiding van de berichtgeving van het [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/326859/knvb-en-ajax-waren-op-de-hoogte-van-hartafwijking-nouri/,_blank,NRC]. Volgens de krant wisten de KNVB en Ajax van de hartafwijking van Nouri. "De familie wil feitelijk weten hoe de medische begeleiding is geweest die Nouri bij Ajax heeft gehad en wat er nou precies op dat veld is gebeurd."

De familie Nouri is volgens Beer geschokt door het nieuws. "En heeft daar veel vragen over. Die vragen zullen, in overleg met Ajax, ook beantwoord moeten worden." De Ajacied kreeg op 8 juli in een oefenwedstrijd een hartstilstand en liep zware hersenschade op. Nog steeds is hij in zeer lage staat van bewustzijn. Het is overigens onduidelijk of er een direct verband is tussen de hartafwijking en het hartstilstand.

Gesproken met advocaten en dokters

In zijn onderzoek sprak Beer met advocaten en dokters. "We hopen de familie zeer binnenkort van onze conclusies op de hoogte te stellen. De familie heeft al lang genoeg gewacht. Men probeert al sinds een vroegtijdig stadium antwoord van Ajax te krijgen op vragen. Die vragen zullen beantwoord worden, nu wij wél hebben gekregen wat nodig is." Wat de conclusies zijn, moet Beer nog voor zich houden. Wel geef hij aan dat er opvallende zaken aan het licht zijn gekomen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen