Sneijder naar Qatar: "Ik bedank niet voor Oranje"

6 januari 2018, 08:46

Wesley Sneijder kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur in Qatar. Bij Al-Gharaffa hoopt de 33-jarige middenvelder weer aan spelen toe te komen, maar beseft hij ook dat zijn perspectief bij het Nederlands elftal met deze keuze vertroebelt.

"Ik bedank niet voor Oranje en zal er staan als de nieuwe bondscoach me nodig denkt te hebben. Maar ik ben realist en besef dat dit mijn kansen niet vergroot", zegt Sneijder tegen De Telegraaf. De recordinternational denkt voorlopig niet aan het beëindigen van zijn carrière. "In Qatar ligt een contract tot de zomer van 2019 klaar, dus in elk geval nog anderhalf jaar. Maar ik sluit niet uit dat we ook daarna nog langer met elkaar doorgaan. Het ligt eraan hoe de samenwerking bevalt."

Met clubs als Ajax, Real Madrid en Internazionale in zijn spelerspaspoort, is zijn aanstaande club even wennen. Voor hemzelf ook. "Maar ik wil weer voetballen, krijg bij Al-Gharaffa die kans en verheug me daarop. Ik voel me fit en kan niet wachten om aan de slag te gaan."

Sneijder kan zonder meer ook goed verdienen in de woestijn. "Ik zou liegen als ik zei dat ik daar niet naar heb gekeken. En met het salaris is niks mis. Maar als je 33 bent, heb je de clubs niet meer voor het uitkiezen. Ik ben een liefhebber. En bij Al-Gharaffa is de kans groot dat ik weer veel ga spelen. De gesprekken met de club gaven me een goed gevoel en ik denk iets te kunnen toevoegen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen