Van Dijk kent absoluut droomdebuut met heldenrol in derby

5 januari 2018, 22:53   Bijgewerkt: 6 januari 2018, 09:53

Beter debuteren bij een nieuwe club dan Virgil van Dijk vrijdag gedaan heeft, kan eigenlijk niet. De Nederlandse verdediger begon enkele dagen na zijn peperdure transfer direct in de basis bij Liverpool en kende een geweldige entree op Anfield Road. De verdediger kopte in de 320ste Merseyside-derby in de slotfase de beslissende 2-1 tegen de touwen tegen Everton en hielp The Reds daarmee naar de vierde ronde van de FA Cup.

Er was voorafgaand aan het duel met Everton twijfel over de inzetbaarheid van Van Dijk, aangezien hij bij Southampton de laatste duels buiten de selectie was gelaten. Toch besloot Jürgen Klopp de nieuwste aanwinst op te stellen in de basis en daar kreeg hij geen spijt van. Van Dijk kopte in de 84ste minuut de bal hard in het doel uit een hoekschop. Gezegd moet worden dat keeper Jordan Pickford er niet goed bij zat. Eerder in het duel had de goalie van Everton juist nog redding gebracht op een kopstoot van de Nederlander.

Van Dijk beleefde een prima debuut en stond ook verdedigend uitstekend zijn mannetje. De centrumverdediger vormde samen met Joël Matip het hart van de defensie en nam de verdediging meteen op sleeptouw. Van Dijk zag dat zijn team in de 35ste minuut op voorsprong kwam door James Milner. De routinier haalde van elf meter de trekker over nadat Mason Holgate een lichte overtreding had gemaakt in de zestienmeter. Holgate haalde zich vervolgens de woede van de Liverpool-fans op de hals door Roberto Firmino op geniepige wijze over de boarding te duwen. 

Via Gylfi Sigurdsson, die afrondde na een razendsnelle counter die tot stand kwam na een corner, was Everton nog wel op gelijke hoogte gekomen. De blauwe ploeg uit Liverpool leek een gelijkspel over de streep te trekken, maar Van Dijk besloot anders. De Nederlander kende een absoluut droomdebuut en bracht het stadion van Liverpool in extase. Een beter debuut had hij zich niet kunnen wensen.

 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen