Laukart van Dortmund naar Twente: "Hoofd niet laten hangen"

5 januari 2018, 15:59

Alexander Laukart maakte afgelopen zomer een opmerkelijke transfer, door van Borussia Dortmund naar FC Twente te verkassen. In Enschede kwam de negentienjarige middenvelder vooralsnog niet verder dan twee officiële optredens in het eerste. Toch leeft hij met een goed gevoel toe naar de tweede seizoenshelft.

Vorig seizoen speelde Laukart nog bij Borussia Dortmund Onder-19, nu moet hij bij het eerste elftal van Twente zijn kansen afwachten. "Natuurlijk wil je elke week spelen, maar daar moet je als jonge speler mee leren om te gaan. Op de trainingen moet je er altijd voor gaan, vooral in slechte tijden. Je hoofd niet laten hangen", legt hij uit in een interview op de website van de clubs. "Ik heb mijn wedstrijden voor Jong FC Twente gespeeld en dat waren ook leermomenten voor mij. In die competitie wordt zo ander voetbal gespeeld; lange ballen en fysiek de strijd aan gaan. Dan moet je omschakelen, dat zijn nuttige ervaringen."

Hij moest er even op wachten, maar in december kon Laukart eindelijk aan de bak in het eerste elftal van Twente. Tegen Ajax (beker) viel hij in de pauze in, tegen Excelsior stond hij in de basis. "Het was een goede maand voor mij", beseft de Duitser. "Tegen Ajax moest ik na 22 minuten al warm lopen en kwam ik er bij de rust al in. Ik had goede trainingsweken gehad en wanneer je als jonge speler je kans krijgt moet je je laten zien. Ik denk dat ik het niet slecht heb gedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen