De Jongs contract ontbonden bij Galatasaray, FSV Mainz lonkt

5 januari 2018, 15:35   Bijgewerkt: 5 januari 2018, 17:50

Nigel de Jong heeft Galatasaray per direct verlaten. De Turkse club heeft bekend gemaakt dat het contract van de 33-jarige Nederlander vrijdag ontbonden is. Ook lijkt hij al heel snel een nieuwe werkgever gevonden te hebben. 

Volgens de Turkse club is het gedaan op basis van wederzijds goedvinden. Eerder kwamen vrijdag al de berichten dat hij mogelijk zou vertrekken. FSV Mainz 05 zou zijn volgende werkgever worden. De onderhalingen zouden volgens BILD al in een vergevorderd stadium zijn

Eerder kwam De Jong in zijn loopbaan uit voor Ajax, Hamburger SV, Manchester City, AC Milan, LA Galaxy en dus Galatasaray. Bij die laatste werd hij onder Igor Tudor persona non grata, al leek hij onder diens opvolger Fatih Terim een nieuwe kans te krijgen. Dat was dus niet het geval, waarna zijn contract voortijdig werd beëindigd.

De Jong heeft in een eerder stadium aangegeven het leven in Amerika geweldig te vinden, maar keerde terug naar Gala om zijn sportieve loopbaan nog eenmaal een impuls te geven. Het is een understatement om te stellen dat dát in elk geval niet is gelukt. Wellicht lukt dat in de Bundesliga nog wel. Na Wesley Sneijder is De Jong de tweede Oranje-international van wie het contract vandaag (vrijdag) ontbonden wordt. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen