Schreuder naar Ajax: "Verlaat Hoffenheim met pijn in het hart"

5 januari 2018, 10:03

Alfred Schreuder is de komende 2,5 jaar de assistent-trainer van Erik ten Hag. Ajax en TSG 1899 Hoffenheim hebben een overeenkomst bereikt over de overgang van de coach. De voormalig speler van FC Twente tekent binnenkort zijn verbintenis. 

"Ik verlaat Hoffenheim met pijn in het hart", aldus Schreuder, die binnenkwam als assistent van Huub Stevens. "Ik ben TSG heel dankbaar voor de intense en mooie ervaring die ik hier gehad heb in een van de sterkste competities ter wereld." De samenwerking met Julian Nagelsmann, was volgens de Nederland 'buitengewoon'. "Toch kon ik de roep van deze legendarische club uit Nederland niet weigeren."

Schreuder was eerder assistent-trainer bij Vitesse en FC Twente. Samen met Steve McClaren won hij de Johan Cruijff Schaal en werd tevens kampioen van Nederland. Met Michel Preud'homme won hij wederom de supercup van Nederland en ook de KNVB Beker. Nadat hij was ontslagen als hoofdtrainer van de Tukkers, ging hij aan het werk bij het Duitse TSG 1899 Hoffenheim. Samen met Nagelsmann maakte hij veel indruk in het kleine dorp. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen